Rutten zeer teleurgesteld over nederlaag tegen Willem II

Fred Rutten was zaterdag zeer teleurgesteld over de nederlaag die Feyenoord in eigen huis leed tegen Willem II (1-2). ‘Wij zijn Feyenoord, dan mag je nooit zo makkelijk verliezen als wij vandaag gedaan hebben, zeker niet in eigen huis’, vertelde hij kort na afloop van de wedstrijd. ‘De eerste helft hebben we praktisch geen kans gehad. We hebben veel te weinig laten zien. Zeker van die eerste helft ben ik best wel geschrokken, helemaal ten opzichte van onze laatste wedstrijd tegen FC Twente.’

De matige eerste helft, die een 0-2 ruststand tot gevolg had, deed Rutten besluiten om de tweede helft met drie verdedigers te gaan spelen. ‘Toen kwam er in elk geval iets meer schwung in de ploeg, al was de uitvoering nog niet goed’ zei Rutten. ‘Toch creëerden we wat meer kansen. Na rust vond ik de invallers Toornstra en Kazim-Richards lichtpuntjes bij ons, maar eigenlijk wil ik daar helemaal niet over spreken na dit resultaat.’

Wat overheerste was de teleurstelling over met name de eerste helft van Feyenoord. ‘We kregen toen vrij snel een goal tegen, dat werkte door in de ploeg. Tegenstanders zijn tegen Feyenoord 200 procent scherper dan normaal, daar moeten wij mee omgaan. De fouten die wij maakten werden genadeloos afgestraft.’