Nieuws

Rutten wil nog geen streep zetten door kampioenschap

on

Voor Feyenoord verliep de topper tegen PSV uitermate teleurstellend. De Rotterdammers speelden bij vlagen goed voetbal, maar stonden na afloop toch met lege handen. Trainer Fred Rutten was zich na afloop van het duel bewust van de consequentie: een achterstand van twaalf punten op de koploper. Een streep door het kampioenschap wil hij echter nog niet zetten.

“Je weet namelijk nooit hoe het seizoen verder zal verlopen”, aldus de coach tegenover RTV Rijnmond. Rutten zag zijn ploeg woensdagavond in de blessuretijd met 4-3 verliezen van koploper PSV en was uitermate teleurgesteld. “Deze nederlaag er is een van de buitencategorie. Hij had voorkomen kunnen worden, zeker als je het wedstrijdbeeld ziet.” Dat zijn ploeg uiteindelijk niet thuis gaf op het beslissende moment noemt Rutten een leeftijdskwestie.

Ook Rutten zag in de eerste helft een sterk Feyenoord. “PSV hinkte duidelijk op twee gedachten: wel of geen druk zetten. Wij hadden een goede strategie met Wilkshire tussen de linies. Toen hij uit het veld ging werd het gelijk een stuk moeilijker.” De coach baalde niet alleen van de late tegentreffer, ook het optreden van arbiter Kuipers vond hij niet sterk. “Ik wil niet zeiken op de scheidsrechter, maar hij zit wel fout bij de 1-1 en gaf ons veel kaarten.”

Rutten had voor rust het gevoel dat zijn ploeg verder uit kon lopen. Toch bleef het slechts bij een marge van één. “Alles paste, behalve het eindresultaat.” Door de nederlaag staat Feyenoord twaalf punten achter koploper PSV. Rutten: “Dan gaan we toch voor de tweede plek. Zolang we er maar het maximale uit halen. Het spel ziet er heel aardig uit, behalve wat details. En juist daar worden topwedstrijden op beslist.”

Bron: Rijnmond.nl

IMG_8317.PNG

You must be logged in to post a comment Login