Nieuws

Rutten over Toornstra: ‘We wisten dat hij dit kon’

on

Jens Toornstra maakte een snelle ontwikkeling door, sinds hij in 2009 als amateur debuteerde bij ADO Den Haag. Drieënhalf jaar na binnenkomst in de Hofstad pikte FC Utrecht hem op en na anderhalf seizoen kwam er een nieuwe stap vooruit: Feyenoord meldde zich en haalde Toornstra binnen. Ook in Rotterdam-Zuid heeft de middenvelder de stijgende lijn doorgezet. Fred Rutten zegt er niet eens echt van op te kijken.

Toornstra is in de regel basisspeler bij Feyenoord: als middenvelder of als hangende rechtsbuiten. Hij speelde zeven competitieduels en scoorde daarin tweemaal, met daarnaast nog drie wedstrijden en een doelpunt in de Europa League. Het zijn echter niet louter de statistieken die Rutten laten zien hoe goed Toornstra is en hoe zinvol zijn bijdrage is bij Feyenoord. Als rechtsbuiten is hij eigenlijk al onomstreden.

“Hij heeft er een oog voor. We hebben hem goed geanalyseerd en wij wisten dat hij dit kon. Tussen de linies, voeding geven aan de spitsen en zelf productief zijn, dat kan hij wel”, legt Rutten vrijdag uit in gesprek met RTV Rijnmond. De staf van Feyenoord wist dat er meer potentie zat in de 25-jarige Toornstra. Dat de zomeraanwinst het allemaal snel heeft weten op te pikken, komt ook door zijn intelligentie, zegt zijn trainer. “Als je hem een boodschap geeft dan pakt hij dat direct op. Dan heb je geen beelden nodig, dat kun je verbaal met hem bespreken. Het gaat heel snel bij hem.”

Bron: voetbalzone.nl

IMG_8276.PNG

You must be logged in to post a comment Login