Nieuws

Rutten: ‘Onze lieve heer heeft ons niet gezien’

on

Feyenoord-trainer Fred Rutten was ondanks de nederlaag in de Klassieker tegen Ajax (0-1) tevreden over het spel van zijn elftal. Verliezen van de aartsrivaal doet altijd pijn in Rotterdam, maar het geplaagde Feyenoord kreeg na afloop wel applaus. “Niemand is tevreden over de uitslag, maar wel over de manier waarop is gespeeld,” aldus de oefenmeester.

“Ik weet wat dit team kan en wat de mogelijkheden zijn. Alleen het gaat om het spel in de zestienmeter, daar hebben wij niet kunnen scoren. Ik ben katholiek opgevoed en misschien heeft onze lieve heer ons niet gezien vandaag.”

Doelman Kenneth Vermeer speelde tegen zijn oude club en was belangrijk voor de Rotterdammers in de aanloop naar het treffen met Ajax. “Hij heeft ons van informatie voorzien waardoor wij Ajax onze wil hebben kunnen opleggen. Het kwam allemaal uit. Wij durfden te voetballen, ver naar voren met die jonkies (Kongolo en Van Beek, red) achterin. Ze maken wel wat foutjes, maar het biedt perspectief op de langere termijn voor deze club.”

Rutten besloot voor de Klassieker zijn basiself op enkele plaatsen te wijzigen. Of dit de ploeg is waar hij de komende tijd mee gaat spelen wil hij niet zeggen. “Ik weet niet of ik deze ploeg laat staan, ligt ook aan de tegenstander. Het is wel prettig als je terug kan vallen op spelers die ongeveer van hetzelfde niveau zijn.”

Bron: Rijnmond.nl

IMG_6985.PNG

You must be logged in to post a comment Login