Nieuws

Rutten ontevreden: ‘Maar ik hoef geen peper in zijn kont te stoppen’

on

Tonny Vilhena stond tegen PEC Zwolle (2-0 winst) zaterdagavond op de nummer tien-positie, maar kon daar niet veel uitrichten. De negentienjarige middenvelder mocht starten omdat Lex Immers vanwege een blessure afwezig was en hoewel hij negentig minuten bleef staan, was trainer Fred Rutten niet erg onder de indruk van Vilhena.

“Tonny heeft zo veel energie en die energie zet hij door zijn ‘overijverigheid’ om in ongecontroleerdheid”, zegt Rutten in gesprek met RTV Rijnmond. “Hij moet het juist omzetten in rust en kwaliteit. Zijn bewijsdrang is enorm groot, hij loopt zichzelf voorbij. Maar ik heb dit liever dan dat ik een peper in zijn kont moet stoppen.”

Rutten was wel te spreken over de verdediging. De centrale verdedigers Terence Kongolo en Sven van Beek waren ook allebei betrokken bij het openingsdoelpunt, die werd gemaakt door Van Beek. “Prachtig. Hij is een van de mooiste juichers op de Nederlandse velden”, glimlacht Rutten. “Hij moet niet te hard rennen, want dan vliegt hij dadelijk weg.

Bron: voetbalzone.nl

IMG_7937.PNG

You must be logged in to post a comment Login