Nieuws

Rutten mag zwakke seizoenstart zichzelf aanrekenen’

on

Hij is amper drie maanden aan het werk bij Feyenoord, maar toch begint de grond onder de voeten van trainer Fred Rutten al aardig heet te worden. Met slechts vijf punten uit vijf competitieduels is de Rotterdamse ploeg nog slechter gestart dan vorig seizoen onder coach Ronald Koeman (zes punten uit vijf duels, na nederlagen in de eerste drie wedstrijden). Destijds kwam het toch nog goed met Feyenoord (tweede), maar de vraag is of Rutten zijn labiele ploeg nu ook tijdig aan de praat krijgt.

Veel tijd om te herstellen van de nieuwe domper afgelopen zaterdag in De Kuip tegen Willem II (1-2) is er namelijk niet. Donderdag wacht in Spanje titelhouder Sevilla voor de Europa League en 3 dagen later komt aartsrivaal Ajax op bezoek. “Misschien is het wel fijn dat we zo snel weer twee mooie duels moeten spelen. Het kan zomaar de ommekeer betekenen”, sprak Rutten met een sprankje hoop op een verder totaal mislukte avond in de Rotterdamse voetbaltempel.

De kans op hoognodige successen op de korte termijn lijkt niet zo groot bij Feyenoord, dat na Ajax twee keer bij Go Ahead Eagles op bezoek gaat (24 en 27 september, beker en competitie). De ploeg van Rutten speelde ook tegen het gepromoveerde Willem II zonder houvast, zonder vaste patronen en zonder overtuiging. Of zoals middenvelder Lex Immers het na afloop nogal pijnlijk omschreef: “Iedereen deed bij ons maar wat.”

Rutten benadrukte in zijn hectische begintijd bij Feyenoord, met heel veel drukte op de spelersmarkt, dat hij pas na 1 september na het sluiten van de transfertermijn echt kon gaan bouwen in De Kuip. Maar de ex-prof moest na het fiasco tegen Willem II, waardoor de Rotterdammers dit seizoen op eigen veld nog steeds niet hebben gewonnen in de Eredivisie, ook constateren dat zijn ploeg in het hele ontwikkelingsproces een paar stappen achteruit had gedaan. “En dat is voor mij als coach best frustrerend.”

Rutten mag zich de zwakke start van Feyenoord, dat ternauwernood de groepsfase van de Europa League haalde, zelf aanrekenen. Want van een vaste speelwijze en een herkenbaar elftal is nog geen sprake. Mede door de late komst van nieuwe spelers, het overschot aan middenvelders en aanvallers en de vormdip bij onder anderen Jean-Paul Boëtius, Terence Kongolo en ook doelman Erwin Mulder is er veel onzekerheid en weinig vertrouwen in en rond de brede selectie.

“Ik ben onderdeel van Feyenoord en ik ben verantwoordelijk. Daar loop ik niet voor weg”, erkende Rutten, die met zijn grillige ploeg een hete herfst tegemoet gaat.

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_7823.PNG

You must be logged in to post a comment Login