Nieuws

Rutten leidt eerste training Feyenoord

on

De selectie van Feyenoord heeft woensdag onder belangstelling van duizenden supporters de eerste training van het seizoen 2014-2015 afgewerkt in De Kuip. Voor het legioen was de training onder meer een eerste kennismaking met de nieuwe hoofdtrainer Fred Rutten, die welkom werd geheten met een speciaal spandoek en verschillende spreekkoren. Bovendien viel hem bij het voorstellen van de spelers en de technische staf door speaker Peter Houtman een luid applaus ten deel.

Rutten had bij zijn eerste oefensessie als trainer van Feyenoord de beschikking over twintig spelers. Naast de vijf spelers die met het Nederlands elftal deelnemen aan het WK (Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat, Jordy Clasie en Terence Kongolo), ontbraken ook Tonny Vilhena, Sven van Beek en Jean-Paul Boëtius. De drie hebben nog tot en met komend weekend vakantie, omdat zij in mei nog in actie kwamen met Jong Oranje.

Daar tegenover stond de terugkeer van enkele oude bekenden. Lucas Woudenberg, Anass Achahbar, Matthew Steenvoorden en Elvis Manu keerden terug in De Kuip nadat zij (een deel van) vorig seizoen verhuurd waren. Bovendien maakten de supporters kennis met enkele nieuwe gezichten. Naast de van FC Dordrecht overgekomen keeper Warner Hahn, die was gestoken in het nieuwe, felgroene keeperstenue, waren dat ook de uit eigen jeugdopleiding afkomstige Rick Karsdorp en Wessel Dammers. Rodny Lopes Cabral, die eveneens vanuit de jeugdopleiding doorstroomt naar de eerste selectie, trainde individueel binnen.

Terwijl de training logischerwijs begon met verschillende loopoefeningen, kwam na het eerste half uur de bal er al aan te pas bij verschillende passvormen. De oefensessie werd daarop afgesloten met een positiespel, waarna de selectie tot slot nog eenmaal luid werd toegejuicht door de supporters.

Bron: Feyenoord.nl

20140625-165340-60820396.jpg

You must be logged in to post a comment Login