Nieuws

Rutten is gebrand op revanche tegen Rijeka

on

Feyenoord is morgenavond in De Kuip gebrand op revanche. De Rotterdamse ploeg ging vorige maand in de Europa League onnodig onderuit bij HNK Rijeka (3-1). Die pijnlijke nederlaag wil trainer Fred Rutten tegen de Kroatische nummer 2 graag rechtzetten. Bovendien heeft Feyenoord de punten in groep G hard nodig om nog voor overwintering op Europees niveau in aanmerking te komen.

‘We spelen thuis en willen niet verder achteropraken in de groep. Daarom telt voor ons alleen een overwinning’, liet Rutten woensdag weten.

Volgens Rutten moet zijn ploeg sowieso gebruik kunnen maken van het thuisvoordeel. ‘Ik zei vroeger als trainer van de tegenstander al dat de De Kuip een mythe is, waar de supporters een belangrijk aandeel kunnen hebben in het resultaat. Ik vind het heel prettig om de geweldige sfeer in dit stadion nu van de positieve kant te ervaren. De wijze waarop zij altijd achter ons staan, geeft mij een heel goed gevoel.’

Rutten, die met Feyenoord vijf keer op rij won in de eredivisie, beschikt over een vrijwel fitte selectie. Aanvaller Elvis Manu en middenvelder Lex Immers zijn weer fit. Alleen de verdedigers Joris Mathijsen en Rodny Lopes Cabral zijn nog niet speelklaar.

Hoewel Rutten ruim in zijn keuzes zit, wil hij niet spreken van een luxeprobleem. ‘Ik laat het woord probleem in zo’n geval graag achterwege. Het is voor mij een luxe en een heel prettig gevoel om in deze fase van het seizoen bijna iedereen aan dek te hebben.’

Feyenoord staat in poule G onderaan met 3 punten. Rijeka en Standard Luik hebben tot dusver 4 punten vergaard. Titelverdediger Sevilla is koploper met 5 punten.

Bron: Ad.nl

IMG_8317.PNG

You must be logged in to post a comment Login