Nieuws

‘RUTTEN IS DOOR FEYENOORD ONTSLAGEN’

on

Fred Rutten is door Feyenoord ontslagen. In een WhatsApp aan de NOS schrijft de 52-jarige trainer ‘zij wilden niet door’. Feyenoord nam het besluit te breken met de trainer, nadat zondag met 3-0 was verloren van PEC Zwolle. Door die nederlaag is de club veroordeeld tot het spelen van play-offs voor Europees voetbal. 

Donderdag speelt Feyenoord het eerste duel in de play-offs, uit tegen sc Heerenveen. Dan zal waarschijnlijk Giovanni van Bronckhorst als hoofdtrainer op de bank zitten bij de Rotterdammers. Hij was reeds benoemd als opvolger van Rutten voor volgend seizoen.

Rutten had geruime tijd terug al had laten weten na één seizoen te vertrekken uit Rotterdam.

Hard nadenken 

Door de nederlaag in Zwolle eindigde Feyenoord als vierde in de reguliere competitie en liep het directe plaatsing voor de Europa League mis.

Meteen na de wedstrijd kon Rutten nog niet zeggen wat zijn plannen waren. “Ik ga heel hard nadenken”, vertelde hij voor de NOS-camera. Direct na terugkomst in Rotterdam had Rutten een gesprek met Feyenoord-directeur Martin van Geel. In dat gesprek kreeg Rutten te horen dat er geen vertrouwen meer is in zijn aanpak.


bron: nos.nl

You must be logged in to post a comment Login