Nieuws

Rutten: ‘Irritatie bij Boulahrouz was logisch’

on

Het komt niet vaak voor dat er rode kaarten vallen in oefenduels. Bij Feyenoord-Bunyodkor was het twee keer raak. Khalid Boulahrouz werd weggestuurd na protesten na een eerder opstootje: “Ik kan dat wel begrijpen,” zegt Fred Rutten daar na afloop over.

Anvar Gafurov van Bunyodkor kreeg als eerste een rode kaart, na een harde charge op Anass Achahbar. Boulahrouz ging daarna verhaal halen. “Die overtreding was ook pimpelpaarsrood,” vertelt Rutten. “Zij gingen de botte bijl hanteren, en in dit soort landen heb je scheidsrechters die anders fluiten. Die nemen dan beslissingen die irritaties opwekken. Vlak daarvoor was ook een zware overtreding geweest. Dat Boulahrouz dan even een reactie geeft, dat snap ik wel. Ik vind die rode kaart erg zwaar.”

Feyenoord maakte in het oefenduel in Dubai een 1-0 achterstand ongedaan, voor een schot van afstand van invaller Tonny Vilhena. Dat Feyenoord achter kwam, kwam door een fout achterin van Terence Kongolo. Rutten daarover: “Ik kan zo’n fout van Kongolo niet verklaren. Hij schiet de bal in de voeten van een tegenstander, die hem wel erg knap afmaakt. Verder hebben zij in de eerste helft geen enkele kans gehad. Maar dat soort beschouwingen hebben geen zin. De meeste spelers hebben weer 45 minuten in de benen en iedereen is er heel uitgekomen. Het belangrijkste is dat wij volgende week iedereen fit hebben.”

Al met al is Rutten tevreden over het oefenduel, ondanks dat er niet gewonnen wordt van een weinig aansprekende tegenstander. De coach van Feyenoord is al blij dat er überhaupt gespeeld kon worden: “Als je in dit soort landen een wedstrijd wil spelen dan kan dat weleens moeilijk zijn. Dan moet je ver van tevoren daar afspraken over maken. Ik ben blij dat het toch nog gelukt is. Zo’n wedstrijd in een trainingsweek is altijd nuttig. Ik heb veel goede dingen gezien, de uitslag is bij zo’n duel niet het allerbelangrijkste.”

Bron: Rijnmond.nl

IMG_8317.PNG

You must be logged in to post a comment Login