Nieuws

Rutten: “Ik kan deze situatie niet in mijn eentje kantelen”

on

Als topclub kan Feyenoord momenteel niet om de malaise heen: een vijftiende plek in de Eredivisie en vroegtijdige uitschakeling in het bekertoernooi. Die laatste domper kwam tot stand door toedoen van Go Ahead Eagles, dat zaterdag opnieuw de opponent is. Trainer Fred Rutten hoopt op een kanteling.

Rutten benadrukt vrijdag op de persconferentie dat er een eenheid nodig is om de crisissfeer tegen te houden. “Ik kan deze situatie niet in mijn eentje kantelen. Dat moeten we samen doen, door met elkaar keihard te werken voor betere resultaten”, luidt het op de officiële website van de club. Zijn ploeg imponeerde ondanks de thuisnederlaag tegen aartsrivaal Ajax, maar kon in de Adelaarshorst woensdag niet overtuigen. Een schril contrast.

De oefenmeester weet waar het fout ging. “In voetballend opzicht was het bij vlagen aardig, tot aan het strafschopgebied. Juist daar moet het gebeuren, maar ontbrak het ons aan scherpte. Dat moet absoluut beter.” Te beginnen bij de nieuwe krachtmeting met de Deventenaren. “Met de wil en de bereidheid van dit team zit het goed. Bovendien heb ik absoluut het gevoel dat de boodschap die ik als trainer probeer over te brengen, aankomt bij de spelers.”

Rutten kan desondanks niet om de situatie heen. “Alleen verwachten de mensen veel meer punten van Feyenoord. Als die uitblijven neemt de druk toe, dat is gezond. Die druk leg ik ook mezelf op, want ik ben een winnaar”, aldus de trainer, die niet veel wil sleutelen. “In een situatie als deze is het belangrijk om de structuur en het geraamte van het elftal te behouden, zodat organisatie herkenbaar blijft. Daarin zijn de taken en verantwoordelijkheden voor iedereen helder.”

Middenvelder Lex Immers keert na een periode met hamstringklachten terug in de wedstrijdselectie. Khalid Boulahrouz is er nog niet bij, net als de geblesseerde Rodny Lopes Cabral en de geschorste Wesley Verhoek.

Bron: Voetbalprimeur.nl

IMG_7823.PNG

You must be logged in to post a comment Login