Nieuws

Rutten: “Ik hoef er niet omheen te draaien, dit lucht natuurlijk op.”

on

Fred Rutten kon zaterdagavond zijn geluk niet op na de overtuigende overwinning van Feyenoord op Go Ahead Eagles (0-4). De coach van de Rotterdammers zag zijn ploeg na vier nederlagen op rij knap de rug rechten.

“Daar hoef ik niet omheen te draaien, natuurlijk lucht dit op. Maar het was ook leuk om te zien hoe het team met elkaar defensief en offensief goed voetbal speelde. Maar dat zag ik al een paar weken aankomen. Het grote verschil met woensdag is het gegeven dat we geen vroege goal tegen kregen. Bovendien stonden er wat andere poppetjes op het veld”, zei Rutten na afloop tegenover FOX Sports.

Rutten zag Elvis Manu uitblinken, maar benadrukte vooral de teamprestatie. “Ik wil niemand er specifiek uithalen, maar ik wil wel graag een extra compliment geven aan mijn centrum. Dat je op die leeftijd al weken dit kunt brengen, is heel knap. Maar het is natuurlijk een teamprestatie, dat vindt de kleedkamer ook.”

Afgelopen woensdag verloor Feyenoord nog met 2-0 bij Go Ahead in de KNVB Beker. Rutten: “Het is moeilijk om te verklaring waarom de eindpass en de afronding nu wel goed was. We kregen nu niet snel een tegendoelpunt tegen en daardoor groeide het vertrouwen bij de spelers. Als je ziet hoe we er vandaag in de zestien echt voor gingen om een goal te maken, is dat wel een verschil met afgelopen woensdag. Als je 0-4 wint van een tegenstander die voor Feyenoord altijd heel lastig is, dan zou ik wel gek zijn als ik alles weer ga veranderen. Dat geeft een prettig gevoel naar het team.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

IMG_8317-0.PNG

You must be logged in to post a comment Login