Nieuws

Rutten: ‘Ik ben niet belangrijk, dat zijn de spelers’

on

Feyenoord moest zich zondag schikken in een 0-0 gelijkspel tegen Vitesse. De Rotterdammers kwamen in Arnhem opnieuw goed voor de dag, het veldspel van Feyenoord was dik in orde.

Trainer Fred Rutten was enkele weken geleden nog de gebeten hond, maar lijkt nu het lek boven te hebben. Inmiddels is de kritiek aan het adres van Rutten omgeslagen in complimenten, valt ook de trainer op. “Ik lijk TiTa Tovenaar wel”, citeert Voetbal International Rutten in gesprek met FOX Sports over zijn toegenomen populariteit. “Maar ik ben niet belangrijk, dat zijn de spelers.”

“Ik heb ook in het buitenland gewerkt en daar werd ik na drie verloren wedstrijden ontslagen”, haalt Rutten zijn kortstondige verblijf bij Schalke 04 terug. “Ik ben blij dat deze club dat niet heeft gedaan.” Rutten wijst op het feit dat een trainer en een nieuwe ploeg tijd nodig hebben voordat een samenwerking vruchtbaar kan worden.

“Als je een team wilt ontwikkelen, dan is de basis dat de spelers de visie van de coach volgen. Ze moeten iets anders doen dan ze gewend zijn en soms zie je ze in wedstrijden terugvallen op het oude systeem, waar ze de afgelopen drie jaar resultaten mee hebben gehaald. Maar ik ben gelukkig dat de spelers ervaren dat dit ook een manier is om resultaat te halen”, aldus Rutten.

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_6985.PNG

You must be logged in to post a comment Login