Nieuws

Rutten: ‘Het was een moeilijke wedstrijd op een K-veld’

on

Feyenoord pakte zondag in de lastige uitwedstrijd bij SC Cambuur drie punten. Door een doelpunt van Jens Toornstra won de ploeg van trainer Fred Rutten met 0-1. Met de vierde zege op rij in de Erediviosie revancheert Feyenoord zich voor het 3-1 verlies van donderdag in de Europa League tegen HNK Rijeka. Rutten was na afloop niet tevreden over het spel, net als zijn spelers, maar wel over het karakter van zijn team op Friese bodem.

“Het was een heel moeilijke wedstrijd op een, en dat zeg ik gekscherend, ‘K-veld’. Die moet je maar zien te winnen, na een reis in de benen en na een Europese wedstrijd”, vertelde Rutten in gesprek met FOX Sports. “Lichamelijk is dat niet zo zwaar, maar mentaal wel.” De club uit Rotterdam staat na de driepunter weer in de bovenste regionen van de Eredivisie. “Dat is geen opluchting. Ik kijk meer naar de progressie van het team en ik vind dat wij nog steeds in ontwikkeling zijn. Wel denk ik dat we nog beter een wedstrijd kunnen beheersen.”

Henk de Jong was teleurgesteld over de eerste helft van Cambuur. De thuisploeg kwam er nauwelijks aan te pas, al wil de oefenmeester wel reëel blijven. “Misschien komt dat doordat je tegen Feyenoord speelt, maar daar moeten we een keer vanaf. Feyenoord zette druk en daar konden we niet onderuit voetballen. Normaal ligt daar juist onze kracht.” De Friese kansen waren op een hand te tellen. “Dat is niet frustrerend, want we spelen tegen Feyenoord, niet tegen een amateurclub. Feyenoord heeft ook niet veel kansen gehad.”

Bron: Voetbalzone.nl

IMG_6985.PNG

You must be logged in to post a comment Login