Nieuws

Rutten heeft begrip voor ontevreden aankoop: “Maar dit is de top”

on

Fred Rutten snapt wel dat Bilal Basacikoglu moeite heeft met zijn reserverol bij Feyenoord. Dat wil echter niet zeggen dat de coach de aanvaller, met 3,5 miljoen euro de duurste aankoop van de zomer, weer in de basis opstelt.

Rutten is namelijk van mening dat Basacikoglu moeite heeft met de druk bij Feyenoord. “Tegen de top aan spelen is wat anders dan in die top voetballen, dat is een raar fenomeen. Daar moet hij zelf overheen zien te komen”, aldus de coach, die verwacht dat zijn pupil er snel weer bovenop komt. “Sommige jongens spelen in zo’n geval verstoppertje, maar Bilal duikt niet weg op de trainingen. Bovendien speelt hij nog niet zo lang in de Eredivisie. Hij heeft alle aspecten in huis om een speler te worden die op een hoog niveau uit de voeten kan.”

De trainer heeft Basacikoglu vooraf al gewaarschuwd voor de verschillen tussen de top en de subtop, vertelt hij aan Metro. “Ik heb tegen Bilal gezegd dat er bij Heerenveen niemand iets zegt na twee mislukte acties. Maar in de Kuip is dat nu eenmaal een ander verhaal. Daar moet hij maar mee om zien te gaan. Ik schat in dat dat slechts een kwestie van tijd is.”

Bron: Soccernews.nl

IMG_7823.PNG

You must be logged in to post a comment Login