Nieuws

Rutten: ‘Er komt een mooie uitdaging aan’

on

Feyenoord-trainer Fred Rutten kijkt met een goed gevoel terug op het trainingskamp in Dubai. “Heel positief, we zijn de mensen die ons hebben uitgenodigd heel dankbaar. Prachtig complex, prachtig trainingsveld, geweldig weer en we hebben een wedstrijd kunnen spelen. Het enige smetje is de blessure van Elvis Manu,” aldus de oefenmeester.

De Rotterdammers werken toe naar de tweede seizoenshelft, die voor Feyenoord op zondag 18 januari begint met een wedstrijd tegen FC Twente. Ruttens ploeg staat voor de zware opdracht om de kloof met koploper PSV te dichten. Zelf wil de trainer er nog niet aan dat dat gat niet te overbruggen is. “Maar ik kan me voorstellen dat alles en iedereen dat denkt. Als dat echt zo is, gaan we voor het maximale. En buiten dat, er komt nog iets heel moois aan. Een mooie uitdaging in Europa tegen een geweldige tegenstander.”

De transfermarkt is deze maand tijdelijk open. Vooral de naam van middenvelder Tonny Vilhena valt vaak als het gaat om een mogelijk vertrek. “In deze komkommertijd, zo noem ik het maar, weet je niet wat er gebeurt. Ik klik weleens de headlines aan en dat lijkt het of de hele eredivisie getransfereerd is. Maar in de praktijk op 31 januari is dat toch niet zo.”

En over Vilhena: “Hij heeft zich hier gepresenteerd zoals ik hem ken. Ik kan geen onvertogen woord over hem zeggen. Hij presenteert zich goed, op trainingen en wedstrijden. Geen wanklank.”

Over zijn eigen toekomst wil Rutten niet al te veel kwijt. “Er is een evaluatiemoment, dan bekijken we wat de toekomst brengt. Maar mijn focus ligt niet op het evaluatiemoment tussen Rutten en Feyenoord, maar op het team en daarmee zorgen dat we de eerste, tweede, derde en vierde wedstrijd winnen.”

Bron: Rijnmond.nl

IMG_7823.PNG

You must be logged in to post a comment Login