Nieuws

Rutten: ‘Die situatie geeft dan ook een enorm k-gevoel’

on

Fred Rutten heeft de afgelopen weken niets dan lof gekregen voor de manier waarop hij Feyenoord aan het voetballen heeft gekregen. Feit is echter wel dat de titel nog voor het einde van de eerste seizoenshelft definitief uit beeld is verdwenen.

Rutten krijgt de complimenten voor het veldspel, maar daarmee winnen de Rotterdammers geen prijzen. “Die situatie geeft dan ook een enorm k-gevoel”, zegt de trainer in het Algemeen Dagblad. “Ik heb voor de wedstrijd tegen PSV gezegd dat de strijd om de landstitel ook bij een nederlaag nog niet gelopen zou zijn. Ik zeg nu eerlijk: negen punten achterstand was natuurlijk een stuk makkelijker geweest dan twaalf.”

De oefenmeester wil de hoop op een kampioenschap nog niet helemaal de grond in boren. “De kans op de titel is in mijn ogen ‘niet helemaal absoluut’ verkeken. Maar het dreigt wel ‘richting absoluut’ te gaan. We moeten in elk geval zondag van NAC winnen, dat is duidelijk.”

Rutten lijkt de teleurstelling in De Kuip zelf ‘veroorzaakt’ te hebben. Na het vertrek van Stefan de Vrij, Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi en Graziano Pellè kon niemand een titel verwachten en met de door Rutten als ‘frustrerend’ bestempelde start van het seizoen leek dat beeld te worden bevestigd. De manier waarop de coach vervolgens te werk ging, wekte echter hoop.

“Ik probeer hier een speelwijze neer te zetten waar de club nog jaren mee vooruit kan”, reageert Rutten, die niet vreest dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat. “Een verloren seizoen is het zeker nog niet. Er is in februari toch ook nog een prachtig Europees avontuur tegen AS Roma? Maar uiteraard realiseren we ons: tegen NAC mag het niet fout gaan.”

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_8317.PNG

You must be logged in to post a comment Login