Nieuws

Rutten: “De vrouw kijkt me aan en zegt plots: ‘Zo, kakkerlak!'”

on

Fred Rutten komt in de pers vaak over als een mediaschuwe trainer die snel in clichés vervalt, terwijl spelers en collega’s die met hem werkten, juist lyrisch over het bevlogen karakter van Rutten zijn. De huidige Feyenoord-trainer kent het beeld dat er van hem heerst.

In zekere zin is zijn situatie vergelijkbaar met die van Louis van Gaal, die in de pers ook anders overkomt dan hij in werkelijkheid schijnt te zijn. Rutten gaat, in tegenstelling tot Van Gaal, de confrontatie echter niet aan. “Klopt, ik ontwijk een beetje, wil graag vakinhoudelijk over voetbal praten, maar zelfs daarin weer niet te veel prijsgeven”, zegt Rutten in het magazine Helden.

“Hoe dat kan, weet ik niet, de ene mens is de ander niet, denk ik. Men wil kennelijk graag ook een bepaald beeld bevestigd zien”, vervolgt de coach, die niet de behoefte heeft dat beeld te veranderen. “Ben je gek. Het gaat zoals het gaat, ik steek geen energie in iets wat ik niet kan veranderen en mensen gooien hun vooroordeel niet snel overboord.”

“Raar voorbeeld. Ik was een tijdje geleden in de bouwmarkt voor een paar stekkers of zo. Kom ik buiten, staat daar een stelletje, een echtpaar, geloof ik. De vrouw kijkt me aan en zegt plots: ‘Zo, kakkerlak!’ Dat is de wereld, jongen, denk je echt dat ik daar iets aan kan veranderen?”, aldus Rutten, die zijn eigen plan blijft trekken. “Ik ben wie ik ben: geen meeloper. Iemand die het doet op zijn manier. En dat heeft mij als trainer een carrière opgeleverd waar ik trots op ben.”

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_7823.PNG

You must be logged in to post a comment Login