Nieuws

Rutten: ‘De opdracht is helder’

on

Feyenoord neemt het donderdag in de Europa League op tegen Standard Luik. Trainer Fred Rutten hoopt dat zijn ploeg tegen de Walen afrekent met de wisselvalligheid in het spel en de resultaten.

“Ik heb daar een goed gevoel over”, zegt Rutten op de officiële website van Feyenoord. “Dat heb ik al een tijdje, niet alleen door het resultaat in onze laatste wedstrijd. In fases benaderen we steeds meer het spelniveau van waar we met Feyenoord naartoe willen, alleen is tot dusver te vaak de beloning uitgebleven. Nu is het zaak om de groei door te zetten en telkens weer te bewijzen wat we kunnen. Het mag niet zo zijn dat we goede optredens blijven afwisselen met een mindere beurt.”

Feyenoord heeft donderdag behoefte aan een goed resultaat. De eerste wedstrijd in de groepsfase van het Europese toernooi ging kansloos verloren tegen Sevilla. Willen de Rotterdammers zich in een goede positie manoeuvreren voor een plek in de volgende ronde, is winst noodzakelijk. “De opdracht is voor ons daarom helder. We moeten winnen”, zegt Rutten, die door liet schemeren weinig te zullen veranderen ten opzichte van het gewonnen Eredivisie-treffen met Go Ahead Eagles.

De tegenstander uit België is net als Feyenoord ook nog allerminst stabiel. “Dat bleek onder meer dit weekend, toen ze op onverklaarbare wijze een 2-0 voorsprong uit handen gaven. Soms wisselen ze zelfs tijdens een wedstrijd heel goede fases af met mindere momenten. Dat is deels het gevolg van het vertrek van enkele belangrijke spelers, in dat opzicht is dat te vergelijken met de situatie waarmee ook wij te maken kregen. Anderzijds is Luik nog altijd een ploeg met veel ervaring en een fysiek sterke tegenstander.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

IMG_6985.PNG

You must be logged in to post a comment Login