Nieuws

Rutten: ‘Als ik brutaliteit bij Karsdorp zie, ben ik daar zeer content mee’

on

Feyenoord maakt zich op voor de eerste ontmoeting van het belangrijke tweeluik met Besiktas. Fred Rutten heeft niet het idee dat zijn spelers bang zijn of een zware druk voelen.

De trainer raakte deze zomer flink wat kwaliteit en ervaring kwijt, maar daar wil hij niet over klagen. Rutten heeft vertrouwen in talenten als Terence Kongolo (20), Rick Karsdorp (19), Sven van Beek (20) en de al gearriveerde Tonny Vilhena, die ook nog maar negentien is.

“Als ik de brutaliteit zie bij Karsdorp, hoe hij zonder angst in het veld staat, dan ben ik daar heel content mee”, glimlacht Rutten in gesprek met De Telegraaf. “Ik denk dat hij snel een concurrent wordt binnen deze selectie. Hij zou zomaar kunnen starten.” Karsdorp is van oorsprong een aanvallende middenvelder, maar start tegen Besiktas mogelijk als rechtsback.

“Er is vertrouwen in jong talent”, vervolgt de oefenmeester. “Ik wil voorkomen dat we alleen maar praten over wie er hier zijn weggevallen. Dan verdwijnt de focus op het echte werk en dat is Besiktas uitschakelen in de voorronde.” Hij zou op voorhand dan ook niet tekenen voor een plek in de Europa League. “Welnee, ik wil van Besiktas winnen en ik wil daarna de volgende horde nemen. De Champions League is op dit moment het doel en daar gaan we voor.”

Bron: voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login