Nieuws

Rutten: ‘A-junioren pikken het goed op’

on

De selectie van Feyenoord is niet naar Dubai gekomen om alleen van het mooie weer te genieten. Zoveel is duidelijk na de eerste drie trainingen van de selectie van Fred Rutten tijdens de week in de Verenigde Arabische Emiraten. Na twee sessies op de dinsdag, stond er woensdagochtend opnieuw een pittige veldtraining op het programma voor het team. Rutten kon op het Nad Al Sheba complex beschikken over een vrijwel volledig fitte groep. Alleen Elvis Manu bleef achter in het spelershotel. De aanvaller ontbrak evenals dinsdagmiddag in verband met liesklachten en trainde om die reden binnen. Het is nog niet duidelijk of Manu deze week nog de veldtraining kan hervatten, zo liet Rutten na afloop van de sessie weten.

Voor de 25 spelers die present waren, stond een groot deel van de training in het teken van conditiewerk. Eerst met veel loopwerk, later kwam ook de bal eraan te pas tijdens een afwerkoefening. ‘Het is prettig dat we met zo’n grote groep naar de hervatting van de competitie kunnen toewerken’, stelde Rutten.

De trainer gaf bovendien te kennen erg tevreden te zijn over de talenten van A1 die deze week met Feyenoord mee zijn op trainingskamp. ‘Ze pikken het goed op’, zei hij over Jari Schuurman, Bart Nieuwkoop en Kamil Miazek.

Tijdens de training kreeg Feyenoord voor het eerst bezoek van de Feyenoord Business Club. Bijna veertig leden van de FBC kwamen in de nacht van dinsdag op woensdag aan in Dubai. Ongeveer de helft van de meegereisde FBC-leden maakte direct van de mogelijkheid gebruik om de training van de selectie bij te wonen. Later deze week zal de FBC aanschuiven in het spelershotel voor een diner met de selectie.

Bron: Feyenoord.nl

IMG_8317.PNG

You must be logged in to post a comment Login