Nieuws

Rutte en Koenders bellen met Italiaanse collega’s

on

Premier Mark Rutte heeft vanavond zijn Italiaanse collega Matteo Renzi gebeld over de rellen en vernielingen door Feyenoord-supporters deze week in Rome. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat laten weten.

Volgens de RVD noemde Rutte in het telefoongesprek met Renzi ,,het wangedrag en de vernielingen verschrikkelijk”. Hij heeft de Italiaanse premier laten weten dat hij zich schaamt voor de Nederlanders die zich in Rome hebben misdragen.

Eerder op de dag belde minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken al met zijn Italiaanse ambtgenoot over de supportersrellen. ,,Nederlandse en Italiaanse autoriteiten werken nauw samen aan het aanpakken van de daders en het voorkomen van dergelijke excessen in de toekomst”, aldus de RVD.

In Italië is verbolgen gereageerd op het wangedrag van de Nederlandse supporters in Rome. ,,Het is een teken van barbaarsheid en onbeschoftheid”, zo omschreef de Italiaanse premier Matteo Renzi het gedrag van de supporters.

‘Koning betaal de rekening’
De Italiaanse krant Il Tempo riep koning Willem-Alexander vandaag op de schade te vergoeden die hooligans veroorzaakten. ,,Beste Koning betaal de rekening.”

Bron: Ad.nl
Foto: citaten.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login