Nieuws

Rutte en De Jonge besluiten volgende week wanneer er bij voetbalwedstrijden getest kan worden op spelen mét publiek

on

Vanavond om 19:00u hield premier Mark Rutte zijn inmiddels bekende coronapersconferentie. Vanavond liet de minister-president weten dat Nederland nog minimaal drie weken in lockdown blijft.

Het aantal besmettingen loopt volgens de metingen van de GGD de laatste tijd iets terug, maar naar de zin van de GGD, het RIVM en het kabinet gaat de daling niet snel genoeg. Bijkomend probleem is nu de Britse variant van het virus, die nog besmettelijker is.

Een verslaggever van het ANP stelde tijdens de persconferentie de vraag hoe de premier en minister De Jonge aankijken naar de proeven die gedaan zouden worden bij bepaalde evenementen. De verslaggever wilde weten hoe het met die proeven staat.

De Jonge: “We hebben gezegd in deze context waarbij we nog zoveel niet weten over wat het Britse virus doet, is het niet een heel goed idee om een evenement te houden waarbij honderden mensen bij elkaar zitten, weliswaar getest en wel. Maar we moeten iets meer weten over de Britse variant en over de mate van besmettelijkheid.

Maar we willen op korte termijn wel een besluit nemen waarvan ze wel van start kunnen, want het is voor de evenementen-sector enorm belangrijk om te oefenen voor de dag dat ze weer open kunnen.”

Het testen van publiek bij twee voetbalwedstrijden, een zakelijk congres en een voorstelling van een cabaretier gaat wél door, maar het kabinet gaat volgende week besluiten wanneer dat plaats zal vinden.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply