Nieuws

Rutte: ‘Als clubs voor 1 juni gaan trainen is dat het risico voor de KNVB’

on

Vanavond om 19:00u hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge een persconferentie gegeven over o.a. de huidige stand van zaken met betrekking tot het coronavirus. Tevens gingen zij in op vragen van enkele journalisten die in de zaal aanwezig waren.

Één van de vragen van een aanwezige journaliste aan premier Mark Rutte ging over de wens van de KNVB om het huidige seizoen in juni af te maken. De concrete vraag aan premier Rutte was of het überhaupt is toegestaan om half mei te beginnen met trainen zodat spelers half juni wedstrijden zouden kunnen spelen.

Rutte gaf aan dat hij geen jurist is, maar dat het kabinet heeft aangegeven dat alle vergunningsplichtige en meldingsplichtige bijeenkomsten, waaronder ook voetbal zonder publiek, verboden is tot 1 juni. Of er wel of niet getraind kan worden kon de minister-president nog niet vertellen. De premier wilde verder nog niet op de zaken vooruit lopen en herhaalde dat hij in de week voor 28 april de maatregelen gaat vertellen voor de periode ná 28 april. Hij hoopt dan ook iets meer duidelijkheid te kunnen geven over het verbod tot 1 juni.

De premier adviseerde de KNVB om bij hun eigen juristen te checken of trainen in de periode voor 1 juni is toegestaan. “Als de KNVB besluit dat clubs mogen trainen dan is dat het risico van de KNVB” aldus Rutte.