Nieuws

Ruben Schaken hoeft zich na carriere niet meer druk te maken

on

Ruben Schaken is ook druk buiten het voetbal. Zo bestiert de vleugelspits een eigen voetbalschool en een eigen cateringbedrijf. “Als ik stilzit, denk ik te veel na.”

“Ga ik malen. Daarom zit bijna elke vrije dag van mij vol afspraken. Alleen ’s avonds heb ik doorgaans vrij, zeker voor wedstrijden. Meestal ga ik op zo’n avond in mijn eentje een hotel in. Dan ga ik met mezelf op trainingskamp. Kom ik aan om een uurtje of zes, eet ik wat, kijk ik op bed de zaterdagwedstrijden en ga ik daarna lekker vroeg slapen.”

Dat vertelt de 30-jarige vleugelspits, die afgelopen jaar zijn contract bij Feyenoord tot medio 2014 verlengde, in NUsport. Al brandt nog steeds de ambitie om een buitenlands avontuur aan te gaan. “Tot mijn 29e heb ik niet veel verdiend, dus ik heb een financiële inhaalslag te maken. Ik heb een goed contract en ik ga goed met mijn geld om.”

“Na mijn carrière hoef ik me niet meer druk te maken. Maar om te zeggen dat ik al binnen ben… Dat niet. Ik kan straks niet alles doen wat ik wil. Al denk ik het wel te kunnen uitzingen met de dingetjes die ik nu al naast het voetbal doe.” Zo wil hij nog graag een eigen fashionlabel beginnen. “Laatst was ik al jurylid bij een talentenmodeshow in Amsterdam van een vriendin van me. In januari sta ik daar weer.”

Bron: Elfvoetbal.nl

You must be logged in to post a comment Login