Nieuws

Rotterdamse raad niet tevreden over parkeeroplossing nieuwe Kuip

on

De Rotterdamse politiek is niet tevreden met de aangekondigde maatregelen om de parkeeroverlast bij het nieuw te bouwen stadion van Feyenoord tegen te gaan. Een aantal partijen twijfelt of het toevoegen van 2500 extra parkeerplaatsen de overlast voor bewoners tegengaat..

Leefbaar Rotterdam is blij met de voorstellen en ziet het als een positieve stap voorwaarts. De partij gaat nu eerst uitgebreider bestuderen of dit voldoende is.

.

De PvdA vindt het goed dat Feyenoord maatregelen neemt om de overlast voor de omwonenden nu eindelijk te beperken. Toch pleiten zij weer voor het aanleggen van een metro wat voordelen heeft voor de hele wijk.

.

Danielle Knieriem van het CDA twijfelt of de plannen realistisch zijn. “De lat wordt hoog gelegd, maar de afname die wordt geschetst is wel heel ambitieus”, reageert ze. “Wij zouden graag zien dat de automobilisten ver buiten de stad blijven en met bussen naar het stadion gaan.”

.

Onduidelijk

De VVD twijfelt ook of het extra parkeren bij bestaande bedrijven wel de oplossing is. “Er zijn veel maatregelen”, reageert VVD-raadslid Jan-Willem Verheij. “Het is zo’n brij dat het volgens mij voor de bezoekers onduidelijk is wat ze moeten doen”.

.

NIDA Rotterdam, D66 en de ChristenUnie bestuderen de plannen nog. De Partij voor de Dieren vindt dat er nu te veel parkeerplaatsen komen. Dat zou de problemen voor het milieu alleen maar groter maken. Ook de PvdD ziet liever meer openbaar vervoer.

.

2500 parkeerplaatsen
Het college van Rotterdam heeft dinsdag bekendgemaakt dat in samenspraak met Feyenoord 2500 extra parkeerplekken zijn gevonden.

.

“Feyenoord heeft gekeken hoeveel parkeerruimte er beschikbaar is bij bedrijven die toch op zondag gesloten zijn”, legt wethouder Pex Langenberg uit. “Op die manier zijn 2500 parkeerplekken gevonden. Daarmee neemt het aantal parkeerplaatsen toe tot 12500.”

.

In de woonwijken rondom het stadion wordt de parkeeroverlast verder beperkt door op speeldagen straten af te sluiten en door wedstrijdbezoekers te laten betalen voor een parkeerplek in de wijk.

.

Besluit

De plannen worden volgende week in een commissie behandeld en 20 april zou de gemeenteraad een besluit moeten nemen. Maar dat kan eventueel ook later dit voorjaar worden.

.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login