Nieuws

Rotterdamse gemeenteraad onder voorwaarden akkoord met Feyenoord City

on

De Rotterdamse gemeenteraad gaat onder voorwaarden akkoord met deelname aan Feyenoord City. De club Feyenoord moet wel voor 31 december van dit jaar aan die voorwaarden voldoen. Dit meldt Rijnmond.nl op hun website.

Een voorstel daartoe is donderdagavond door de raad met 34 stemmen voor en 7 tegen aangenomen. Er zijn volgens Rijnmond wel eisen gesteld dat de bouwkosten en financiering rond moeten zijn en de business case op orde is. Dit voorstel van Leefbaar Rotterdam, PvdA en GroenLinks kreeg geen steun van de oppositiepartijen SP, NIDA, 50 Plus, de Partij voor de Dieren en de PVV.

De opstellers van het raadsplan hebben gezegd dat het ‘einde verhaal is’ als Feyenoord er niet in slaagt aan de voorwaarden te voldoen. Tijdens het debat in de gemeenteraad bleek dat verschillende partijen wel redelijk flexibel willen omgaan met de deadline. “Als de haven in zicht is, trek je niet ineens de stekker eruit”, zegt D66.

Tijdens het debat klonk regelmatig flinke kritiek op de directie van de club. Volgens Leefbaar Rotterdam is het slecht gesteld met de communicatie van Feyenoord en oogt het ‘eerder amateuristisch dan professioneel’.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply