Nieuws

Ronald Koeman te gast bij College Tour

on

Wanneer er wordt gespeculeerd over de nieuwe trainer van FC Barcelona valt zijn naam vaak. Niet gek wanneer je ziet wat hij samen met zijn broer op dit moment bij Southampton in de Premiere League klaarspeelt. Ondanks zijn drukke schema wist hij toch een gaatje te vinden voor College Tour en ontvangen wij op 17 februari in de middag in Rotterdam Ronald Koeman.

Op jonge leeftijd vertrekt Koeman met zijn familie naar Groningen. Hier debuteren hij en zijn boer Erwin al op jonge leeftijd in het eerste elftal van FC Groningen. Koeman valt op vanwege zijn harde vrije trap en het feilloos nemen van strafschoppen. Mede door deze kwaliteiten krijgt hij al snel de bijnaam ‘Het Kanon’. Zijn talent wordt herkend en in 1983 vertrekt hij naar Ajax.

Na zijn gloriejaren bij Ajax vertrekt Koeman naar PSV waar hij drie jaar op rij de landstitel weet te behalen. Maar dan klopt FC Barcelona in 1989 aan. In Barcelona maakt hij zes jaar lang onderdeel uit van het ‘dreamteam’ van Cruijff.

Na een schitterende carrière als voetballer, die hij afsluit bij Feyenoord, heeft ook Koeman de ambitie om als trainer aan de slag te gaan. Deze nieuwe stap in zijn leven maakt hij onder leiding van Guus Hiddink als assistent bij het Nederlands Elftal. Zijn eerste contract als hoofdtrainer tekent hij bij het Arnhemse Vitesse, waarna Ajax, het Portugese SL Benfica, PSV, het Spaanse Valencia CF en AZ volgde.

In 2011 werd Koeman de aangewezen persoon om Feyenoord uit het dal te halen waar ze tot dan toe in zaten. Dit lukt hem. Samen met spelers als Guidetti en Pelle wist hij de club sinds lange tijd weer in de Champions League te krijgen door een tweede plek in de eredivisie te bemachtigen. Koeman wordt op handen gedragen door de Rotterdamse club en zijn supporters zien hem het liefst nooit meer vertrekken.

Maar dan klopt het Engelse Southampton FC op de deur en bieden ze hem en zijn broer Erwin een trainerspositie aan bij ‘The Saints’. Hij neemt Feyenoordspeler Pelle mee en samen vertrekken ze naar Engeland. Koeman zet zijn succesjaren voort en bekleedt op dit moment de vierde positie in de premiere league. What is next vraag je jezelf dan af? Het Nederlands elftal, FC Barcelona? We gaan het hopelijk horen de 17e!

Bron: collegetour.ntr.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login