Ronald Koeman: ‘Overleven in de laatste minuten’

Trainer Ronald Koeman zat in de slotfase van Vitesse – Feyenoord (1-2) op het puntje van zijn stoel. De Arnhemmers kregen in blessuretijd veel grote kansen om gelijk te maken, maar de bezoekers bleven overeind. ‘Het was overleven in de laatste minuten,’ vond ook de opgeluchte Koeman na afloop.

Feyenoord boekte een belangrijke zege in Gelredome. De blijdschap na het laatste fluitsignaal was terecht groot. ‘Dat de adrenaline wat sneller stroomt in zo’n slotfase is duidelijk. Wij moesten achteruit, kwamen er niet meer uit. Dan kan je op de bank ook weinig meer doen. We zijn niet ongelukkig geweest,’ aldus Koeman.

De oefenmeester vervolgt: ‘Een gelijkspel was misschien terecht geweest gezien de slotfase, aan de andere kant hadden wij het duel bij 0-2 moeten beslissen met die kopbal van Pellè. Als hij scoort, is het duel beslist. Na de 1-2 kon je die hectische laatste minuten verwachten.’

Bron: Rijnmond.nl