Nieuws

‘Roda-uit naar woensdagavond een belachelijke maatregel’

on

Limburg 1 meldt dat de gemeente Kerkrade voornemens is de thuiswedstrijd van Roda JC tegen Feyenoord in het aankomend seizoen op een woensdagavond te laten spelen. Hiermee willen zij Rotterdamse fans ontmoedigen om naar Zuid Limburg te komen. “Een belachelijke maatregel” vindt de supportersvereniging van Feyenoord (FSV).

Volgens de regionale zender was er bij de ontmoeting in het seizoen 2012 – 2013 extra politie inzet nodig in het centrum van Valkenburg en moet zelfs de Mobiele Eenheid ingezet worden. Tijdens de wedstrijd dreigden er ongeregeldheden uit te breken op de tribunes omdat Feyenoord-fans kaarten bemachtigd hadden voor tribunevakken die uitsluitend van Roda supporters bestemd waren. Het organiseren van deze wedstrijd zou de gemeente van Kerkrade 110.000 euro gekost hebben.

“Het wordt tijd dat gemeentes die altijd maar lopen te klagen over het organiseren van betaald voetbal wedstrijden, stoppen met betaald voetbal” zegt FSV voorzitter Ron Smit. “Inherent aan het betaald voetbal spelen is, dat je supporters van de bezoekende clubs op bezoek krijgt en als je dat als professionele organisatie niet kan handelen, tja,. Feyenoord staat erom bekend dat zij met meer supporters afreizen dan andere clubs. Dit is echter geen misdaad, maar eerder prijzenswaardig.

“Dat supporters van Feyenoord plaats namen op overige tribunes is nu eenmaal het gevolg van kleine uitvakken en onnodige vervoersregelingen waarmee onze supporters geconfronteerd worden. Roda JC heeft dat dus ook aan zichzelf te wijten. Ook al vind ik dat supporters bij dergelijke wedstrijden door elkaar moeten kunnen zitten, hebben de Roda JC supporters de problemen veroorzaakt. Roda JC zou zich daar beter druk om kunnen maken dan met deze vreemde maatregel te proberen Feyenoord supporters te ontmoedigen de uitwedstrijd te bezoeken”.

“De maatregel naar de woensdagavond lost trouwens ook niets op. Supporters van Feyenoord maakt het niet uit wanneer zij naar een gemeente voor een uitwedstrijd van hun club moeten reizen, zelfs niet als dat in de avonduren naar Kerkrade is. “Wij vragen de gemeente Kerkrade dan ook nadrukkelijk om niet over te gaan tot deze maatregel omdat het, naar de mening van de FSV, zeker niet de oplossing is voor dit z.g. probleem”, beëindigd Smit zijn pleidooi.

Bron: Feyenoordnet.nl

You must be logged in to post a comment Login