Nieuws

Roda JC wil laatste 8 minuten kwartfinale KNVB Beker overspelen met 2-3 voorsprong

on

De KNVB heeft de internationale spelregelcommissie (IFAB) gevraagd eens te bekijken of een doelpunt van Roda JC in de kwartfinale van de beker tegen Willem II terecht door de videoscheidsrechter is afgekeurd.

De Kerkradenaren, die de wedstrijd verloren, hebben bij de voetbalbond protest ingediend en willen dat de laatste fase van het duel in Tilburg wordt overgespeeld, met een voorsprong (3-2) voor Roda. De club dreigt zelfs met een gang naar de rechter.

Deskundigen

“Roda heeft ons een brief gestuurd en die hebben wij beantwoord”, zegt een woordvoerder van de KNVB, die niet op de inhoud van het schrijven wil ingaan. “Daarnaast hebben wij internationale deskundigen gevraagd de situatie ook te beoordelen. Er staat natuurlijk in onze reglementen dat tegen een beslissing van de scheidsrechter geen beroep mogelijk is. Daar blijven wij achter staan. Dat neemt niet weg dat we heel goed gaan luisteren naar wat de internationale regels zeggen.”

Mocht blijken dat de internationale commissie vindt dat de treffer ten onrechte is afgekeurd, dan buigt het bestuur betaald voetbal zich over de zaak.

Rechterspits

In aanloop naar het doelpunt, van de Duitser Donis Avdijaj, maakte Mikhail Rosheuvel hands. Dat zag de scheidsrechter niet. Voordat de rechterspits vervolgens de beslissende voorzet gaf, kwam eerst Willem II nog kortstondig in balbezit. Volgens Roda is dat de reden waarom de videoscheidsrechter niet had mogen ingrijpen.

Willem II plaatste zich vervolgens voor de halve finale door te winnen na strafschoppen. De loting wees Feyenoord als volgende tegenstander aan.

Bron: delimburger.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login