Nieuws

RKC Waalwijk test nieuw meldsysteem voor supporters met stadionverbod

on

RKC Waalwijk gaat een nieuw meldsysteem voor supporters met stadionverbod testen voor de KNVB. Het huidige systeem van de voetbalbond werkt niet optimaal. Samen met de KNVB start RKC een proefproject om hier een einde aan te maken.

Een supporter met een stadionverbod krijgt in de toekomst een smartphone waarmee hij zich voor of tijdens de wedstrijd moeten melden bij de club. Via GPS kan de club controleren waar de supporter is. Het toestel verstuurt ook een vingerafdruk van de supporter. Zo kan de club controleren of het om de juiste persoon gaat.

Nu is het zo dat supporters met een stadionverbod zich moeten melden op het politiebureau, vaak in de rust of tijdens de wedstrijd. Dat betekent dat er altijd iemand aanwezig moet zijn op het politiebureau. De werkelijkheid laat echter zien dat de politie te weinig mankracht heeft om het politiebureau voor één of twee supporters open te kunnen houden.

Omdat dit nauwelijks gebeurt, moeten clubs zelf actief controleren of bepaalde supporters een stadionverbod hebben. Ze moeten extra maatregelen nemen om hen buiten het stadion te houden.

Bovendien kan een supporter met een stadionverbod en meldplicht, op de dag dat de wedstrijd wordt gespeeld, zijn tijd niet vrij indelen. Hij moet immers rekening houden met zijn meldplicht.

Bron: omroepbrabant.nl

You must be logged in to post a comment Login