Nieuws

RIVM: ‘Kom niet naar Rotterdam als dat niet nodig is’

on

Het RIVM adviseert om niet naar Rotterdam te komen als dat niet nodig is. Het instituut dat waakt over de volksgezondheid noemt de toename van het aantal positieve besmettingen in Rotterdam en regio verontrustend.

“Ik vind het verontrustend dat het aantal meldingen weer bijna verdubbeld is. Ook dat we deze week een verdubbeling zien in het aantal ziekenhuisopnamen”, zegt epidemioloog Susan van den Hof van het RIVM. “Ik heb geen reden om in Rotterdam te zijn, dus ik ga niet. Maar ik zou tegen de mensen willen zeggen: mijd de stad als het niet nodig is om er te zijn.”

De afgelopen week steeg het aantal besmette mensen in Rotterdam met 796. Zes Rotterdammers belandden in het ziekenhuis, terwijl één persoon overleed. Dat is beduidend hoger dan het aantal besmettingen in de andere grote steden: Amsterdam (563), Den Haag (270), Utrecht (126), Breda (112).

Vanaf woensdag geldt in delen van Rotterdam de plicht om een mondkapje te dragen. Van den Hof zegt over dat besluit. “De mondkapjes zijn een aanvullende maatregel op alle bestaande maatregelen. Het belangrijkste is dat mensen zo veel mogelijk afstand houden, thuisblijven als ze klachten hebben en zich laten testen.”

Morgen (woensdag) om 11:00u zal in de Rotterdamse Kuip een openbare training worden afgewerkt. 1800 supporters zijn welkom op de Willem van Hanegem tribune om de eerste openbare training van het seizoen bij te wonen.

Vooralsnog gaat deze training gewoon door en blijft de oproep ook om in het stadion de anderhalve meter afstand te bewaren.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login