Nieuws

Rutten: ‘Een leven zonder uitdagingen is saai’

on

Feyenoord speelt donderdag het eerste duel van de dubbele ontmoeting met FC Zorya Lugansk. Een belangrijke wedstrijd voor trainer Fred Rutten. De oefenmeester wil graag verder in Europa, na de eerdere uitschakeling in de Champions League. Er staat druk op, maar Rutten laat zich niet gek maken.

De verwachtingen zijn hoog. In Rotterdam droomt men van de eerste landstitel sinds 1999. “Ach, ik geef me eraan over, ik zie het wel. Feyenoord is een fantastische club met een geweldige impact, ik heb er heel veel zin in.”

Toch is het lastig. Feyenoord is financieel gezond, maar heeft niet de mogelijkheid om het vertrek van bepalende spelers simpel op te vangen. Rutten kreeg een metafoor voorgelegd door Helden. ‘Feyenoord is als een prachtige, maar gevaarlijke vrouw van wie je weet: dit avontuurtje kan me de kop kosten. Ze is alleen te mooi om te laten lopen, je kunt geen nee zeggen’. “Dat klopt misschien wel een beetje. Feyenoord is een te mooie club om te laten lopen.”

“Toch: de laatste jaren staat de organisatie goed, de club is gezond, het wordt tijd voor een nieuwe fase waarin van mij wordt verwacht dat ik die op een goede manier begeleid”, vervolgt Rutten zijn verhaal. “Dat is een uitdaging. Maar een leven zonder uitdagingen is saai. Mijn karakter helpt, ik ben niet overdreven down bij sportieve dieptepunten, niet overdreven blij bij hoogtepunten. Daarom hoor je mij bijvoorbeeld niet zeuren over het WK. Het was geweldig dat spelers van Feyenoord het goed deden, daar mogen we trots op zijn.”

Bron; voetbalprimeur.nl

IMG_6985.PNG

You must be logged in to post a comment Login