Nieuws

Rijnmond: ‘Timber voor minimaal 7,5 miljoen euro naar Feyenoord’

on

Quinten Timber heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij Feyenoord. Daarmee is de recordtransfer van de 21-jarige middenvelder definitief afgerond.

Het transferbedrag wordt niet officieel bevestigd maar volgens Rijnmond.nl betaalt Feyenoord naar verluidt een bedrag van rond de 7,5 miljoen aan FC Utrecht. Een bedrag dat met bonussen nog verder op kan lopen. Daarmee is het clubrecord van Danko Lazovic en Marcos Senesi (7 miljoen) uit de boeken.

Omdat Timber op diverse posities op het middenveld inzetbaar is wilde Feyenoord diep in de buidel tasten voor zijn komst. En de club speelt hiermee ook in op het aanstaand vertrek van Fredrik Aursnes. Bronnen bij de club laten weten dat er vanuit wordt gegaan dat de Noor ‘niet meer te behouden is’ nu Benfica serieus werk wil maken van zijn komst. Feyenoord kan voor de speler die voor 4,5 ton kwam nu een bedrag van zeker meer dan 15 miljoen ontvangen en dat is een deal die de clubleiding niet kan afslaan, zo is het oordeel.

Quinten Timber speelde, net als zijn tweelingbroer Jurriën, in de jeugd bij Feyenoord. Ajax nam het tweetal al op jonge leeftijd over, omdat het financieel meer te bieden had en het voor de moeder van de spelers dichter bij huis was. Jurriën haalde in Amsterdam het eerste elftal, Quinten deed dat niet en vertrok naar FC Utrecht. Daar was hij vorig seizoen een bepalende speler op het middenveld.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply