Nieuws

Rijnmond in gesprek met Van Noortwijk (video)

on

Vorige week werd in De Kuip van veel mensen afscheid genomen. Niet alleen Dick Advocaat en Eric Botteghin waren voor de laatste keer actief rondom een wedstrijd van Feyenoord, ook veel ondersteunend personeel was voor het laatst in De Kuip. Zo ook teammanager Bas van Noortwijk in gesprek met Rijnmond.nl

“Als je ongeveer bij de inventaris gaat behoren, dan moet je zeggen dat je er mee moet stoppen. Het is niet zo dat ik er tegen aan zat te hikken. Maar als ik mijn pensioenleeftijd zou bereiken, vond ik het wel tijd voor nieuwe, jongere mensen. Het overlijden van Carlo de Leeuw, op veel te jonge leeftijd, heeft mij ook aan het denken gezet. Moet ik maar door blijven gaan? Dit is voor mijzelf de beste keuze.”

Tijdens zijn periode bij Feyenoord werkte Van Noortwijk met veel verschillende trainers. Van Mario Been tot Ronald Koeman. En van Bert van Marwijk tot Giovanni van Bronckhorst. Met bijna allemaal had hij een goede professionele klik, of zelfs meer dan dat. Bíjna allemaal. Want met trainer Gertjan Verbeek wil hij niets meer te maken hebben.

“Ja, dat was mijn beste vriend… Ik vind het eigenlijk zonde van de zendtijd om daar nog een woord aan te besteden. Als je het als trainer voor elkaar krijgt om Carlo de Leeuw tot drie keer zo ver krijgt dat hij er mee wilde stoppen, dan hoef ik verder niets meer uit te leggen. Als hij was gebleven, was ik zelf ook eerder vertrokken. Die man heeft geen enkel respect en wil dat niemand zich met zijn teams mag bemoeien. Maar nu doet hij zelf als analist niet anders.”

Afgelopen seizoen werkte Van Noortwijk samen met Dick Advocaat, die ook met voetbalpensioen gaat. “Dick is geweldig, die man ís voetbal. Als je daar mee werkt heb je alleen maar waardering voor hoeveel hij nog doet en hij fanatiek hij is. Hij gooit alles er in en er telt maar één ding: winnen.”

Het hele interview is HIER te lezen.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply