Nieuws

Rijnmond: ‘Havenondernemer De Roo wil bijdragen om Dessers bij Feyenoord te houden’

on

‘Haal Dessers naar Feyenoord’, is de leus van de crowdfundingsactie van supporters om vier miljoen euro voor de gehuurde spits van Feyenoord neer te leggen. Na drie dagen staat al bijna 50 duizend euro op de teller. Dat is nog lang niet genoeg, maar investeerder Dennis de Roo wil graag meedoen aan deze inzamelingsactie en is bereid om geld bij te leggen.

Dessers is onwijs populair in De Kuip. De Belgische Nigeriaan maakt furore bij Feyenoord en kan door zijn belangrijke doelpunten in de eredivisie en Conference League niet meer stuk bij Het Legioen. De Rotterdammers huren de spits van Racing Genk en bedongen in augustus 2021 een optie tot koop bij de Belgische club. Daar hangt wel een duur prijskaartje aan: vier miljoen euro. Geld dat Feyenoord niet eenvoudig kan neerleggen voor Dessers.

Alleen zal er nog een flinke duit in het zakje moeten worden gedaan. De Roo, die als ondernemer lang betrokken was bij het havenbedrijf Van Donge & De Roo, geeft bij Rijnmond aan daar zeker voor open te staan. “Het is serieus dat we willen investeren. Hoe en wat moet dan wel nog akkoord zijn bij Feyenoord”, laat De Roo weten.

“Wij zijn in afwachting of Feyenoord überhaupt openstaat van een financiering via een externe partij als ons. Dat zouden we dan direct doen met Feyenoord, ter ondersteuning van deze actie. Hierdoor zou het wat ruimte geven op de rest van het budget, ook voor andere spelers”, vertelt de ondernemer. Het is namelijk nog onduidelijk of Feyenoord überhaupt het ingezamelde geld vanwege juridische redenen mag aannemen. “Maar de bal ligt bij Feyenoord.”

De Roo benadrukt dat hij in eerste instantie alleen wil investeren bij een transfer rondom Dessers. Hoe hoog dat bedrag zou moeten zijn, maakt hem niet uit. “Wat er betaald zou moeten worden. Dat zou ook de volle mep kunnen zijn.”

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply