Nieuws

Rijnmond: ‘Druk op Koevermans neemt toe’

on

Met een goedbedoelde maar ondoordachte solo-actie heeft Erwin Beltman, de grasmeester van De Kuip, de positie van Mark Koevermans verder onder druk gezet. Een gedeelte van het Legioen moest al niet veel hebben van de Feyenoord-directeur en dat is de afgelopen dagen alleen maar erger geworden. Aldus Ruud van Os van Rijnmond.nl

In de rust van het thuisduel met Go Ahead Eagles, betrad de doodzieke Feyenoord-supporter Marco van den Wildenberg het veld van De Kuip. Hij kreeg ruimte en gelegenheid afscheid te nemen van zijn geliefde club en stadion, omdat hij een paar dagen later middels euthanasie uit het leven zou stappen. Het werd een emotioneel moment waar menig toeschouwer kippenvel aan over hield. De persoon die Van den Wildenberg toestemming gaf voor dit afscheid op het heilige gras was Erwin Beltman.

Omdat Feyenoord dagelijks verzoeken krijgt van of voor zieke supporters met een laatste wens is daar de speciale afdeling Bijzondere Wensen voor opgericht. Mark Koevermans was logischerwijs niet blij met de eenmansactie, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedere willekeurige medewerker van de club zomaar zelf kan beslissen dat er iemand het veld op mag tijdens een thuiswedstrijd. De algemeen directeur wilde Beltman daarom een vermaning geven. Op aanraden van stadion-directeur Jan van Merwijk is die vermaning er niet gekomen.

Bovenstaand verhaal lekte uit via social media, met woedende reacties richting Koevermans als gevolg. Het door de werkgever alleen al denken aan een straf voor de werknemer wordt dan ook zeer ongepast gevonden.

Beltman zelf heeft inmiddels op Facebook openlijk zijn excuses aangeboden. De woede van de supporters richting de directeur is daarmee niet bekoeld. Meer dan ooit wordt het hoofd van Koevermans geëist, de man die sowieso al niet heel populair is onder een gedeelte van het Legioen nu de plannen voor een nieuw stadion steeds concreter worden.

Koevermans wil niet reageren op de commotie. Feit is dat de druk op zijn positie zo langzamerhand onmenselijke vormen begint aan te nemen.

Klik HIER voor het hele artikel

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply