Nieuws

Rijnmond: ‘Bom barst binnen jeugdopleiding Feyenoord’

on

Als het aan Stanley Brard ligt, neemt Feyenoord afscheid van een aantal werknemers: oud-spelers Ulrich van Gobbel (assistent-trainer Feyenoord Onder 18) en Remco Schol (video en performance analist Feyenoord Academy), Melvin Boel (hoofdtrainer Feyenoord 18) en Mark Onderwater (hoofd performance Feyenoord Academy). Brard vindt het viertal lastig en te innovatief en werkt liever met de trainers die hij al kent van zijn eerste periode op Varkenoord, zoals Cor Adriaanse en Gaston Taument. Dit meldt de regionale omroep Rijnmond.

Rijnmond weet te melden dat Stanley Brard voor de wedstrijd tussen PSV en Feyenoord een mail stuurt met de namen van dit bovengenoemd vierel aan algemeen directeur Mark Koevermans.

Althans dat denkt het hoofd jeugdopleidingen van Feyenoord. Hij mailt echter niet naar Mark Koevermans, maar naar Mark Onderwater. Inderdaad, een van de vier personen die hij liever gisteren dan vandaag kwijt is.

Onderwater weet niet wat hij leest. Hij is bijna vier jaar in dienst in Rotterdam en heeft nooit een officieel evaluatiegesprek gevoerd met Brard. Onderwater heeft zich inmiddels ziek gemeld en is niet meer bij Feyenoord geweest. Hij licht Boel, Van Gobbel en Schol niet in, maar Brard vermoedt dat deze informatie uitlekt en besluit om het drietal te bellen om zijn verkeerd geadresseerde mail toe te lichten. 

Maar het drietal weet van niks en is met stomheid geslagen als Brard moet uitleggen waarom hij zijn excuses aanbiedt en vervolgens uitlegt dat hij van hen af wil. De trainers zijn kwaad, ook omdat zij nooit een negatieve tussentijdse beoordeling hebben ontvangen. Daarom gaan zij er vanuit dat ze ook volgend seizoen actief zijn binnen Feyenoord.

Ook video-analist Etienne Shew-Atjon kreeg een verkeerd geadresseerde mail van Brard. Het 62-jarige hoofd jeugdopleiding gebruikt een eerdere mailwisseling met Koevermans, Shew-Atjon en video-analist Michel Valke om Koevermans in te lichten, maar in plaats dat hij alleen naar de directeur mailt, klikt hij op reply-all. Zo leest ook Shew-Atjon per abuis dat hij een andere rol krijgt als het aan Brard ligt.

Brard geeft toe dat hij een enorme fout heeft gemaakt. “Ik vind het heel vervelend en dat is niet goed te praten. Daarvoor heb ik mijn excuses aangeboden. Ik heb een verslag gemaakt en dat naar de clubleiding gestuurd. Het is aan Feyenoord wat ze ermee willen doen. Wat er in het rapport staat, zeg ik niet.

Vóór 1 april moet er een beslissing worden genomen over de toekomst van een aantal trainers en het hoofd jeugdopleiding van de Feyenoord Academy. Gaat Feyenoord door met de vernieuwing of kiest het voor de oude koers? Het lot ligt in handen van Koevermans, Arnesen en Troost.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply