Nieuws

‘Resultaat gaat voor goed voetbal’

on

Feyenoord droomt van een stunt in Europa, maar de cijfers zijn de Rotterdamse club niet gunstig gezind. In Rome moet een gunstige uitgangspositie worden gecreëerd, terwijl alleen in de Eredivisie al maar vijf van de elf uitwedstrijden werden gewonnen.

In Europa zijn die cijfers nog slechter. Van Besiktas, Sevilla en NK Rijeka werd verloren en alleen een veredeld reserveteam van Standard Luik werd verslagen. Daar komt nog eens bij dat zijn aanvallers amper progressie boeken en zelfs uit vorm lijken. Op de vraag of hij zich zorgen maakt over dat deel van zijn ploeg, zei hij: “Zorgen is een groot woord. Maar het is duidelijk dat iedereen bepaalde fases kent…”

Er wordt donderdag een meesterzet verwacht van Rutten, die de wedstrijd in Rome kan aangrijpen om de beginnende discussies over het verlengen van zijn contract in de kiem te smoren. Opmerkelijk is dat Feyenoord zonder vleugelspitsen gaat starten. Tonny Vilhena vervangt Jean-Paul Boëtius en op rechts behoudt Jens Toornstra zijn plek. De intenties zijn dan ook duidelijk: resultaat gaat nu voor mooi voetbal.

“In thuiswedstrijden zijn we met Feyenoord heel sterk, dat hebben we dit seizoen wel laten zien in Europa. Het gaat er dus om dat we hier een goede uitgangspositie creëren”, verklaart Rutten in De Telegraaf. “Wij kunnen met Feyenoord op twee manieren spelen. We kunnen zelf gaan voetballen of we kunnen op een manier voor de dag komen die heel vervelend is voor de tegenstander.”

Nog meer cijfers die nadelig zijn voor Feyenoord: de selectie van AS Roma is 260 miljoen euro waard, die van Feyenoord zeventig. De Italianen gaven de afgelopen transferperiodes liefst tien keer zoveel uit als de Rotterdammers. Rutten blijft desondanks positief. “Als ik zie hoe de ploeg zich de afgelopen dagen (na de nederlaag tegen Heracles, red.) heeft gepresenteerd, dan maak ik me helemaal geen zorgen!”

Bron: voetbalprimeur.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login