Nieuws

Restaurateurs uit Ameide willen fontein Rome herstellen

on

Koninklijke Woudenberg wil de beroemde Fontana della Barcaccia in Rome gratis herstellen. Volgens topman Hans Smits van het bedrijf uit Ameide gaat het niet om een publiciteitsstunt.


Smits heeft het voorstel gedaan aan de Italiaanse ambassadeur in Nederland. Het is nog niet duidelijk of de Italianen op het aanbod ingaan.

”Na alle ophef de afgelopen dagen spraken we er gistermiddag tijdens de lunch met elkaar over. We hebben een fantastisch restauratiebedrijf dat beelden heeft gerestaureerd in het Vondelpark, Rijksmuseum en het Rotterdamse stadhuis. Toen zeiden we tegen elkaar: ‘zullen we niet aanbieden om de Italianen te helpen?”’, aldus Smits woensdag op Radio Rijnmond

De voormalig directeur van het Havenbedrijf Rotterdam schat de schade die Feyenoord-hooligans vorige week donderdag aanrichtten veel lager in dan de Romeinen zelf. 

Smits: ”Als we zeker zouden weten dat het om miljoenen zou gaan, dan zou ik een poging hebben gedaan om met meerdere bouwbedrijven het initiatief te nemen. Het zou best wel wat geld kosten, tienduizenden euro’s tot misschien wel 50.000 euro, maar dat hebben we er dan wel voor over.”

Bron: Rijnmond.nl
You must be logged in to post a comment Login