Nieuws

Rekik heeft geen spijt om jeugdopleiding te verlaten

on

Karim Rekik heeft geen spijt van zijn keuze om de jeugdopleiding van Feyenoord te verlaten voor een avontuur bij Manchester City. De multifunctionele Hagenaar vertrok in de zomer van 2011 en was tweemaal actief in de League Cup. De jongeling wacht nog op zijn Premier League-debuut, maar hij verwacht dat zijn kans vanzelf komt.

Het afgelopen seizoen werd de zeventienjarige Nederlander van Tunesische afkomst enkele maanden verhuurd aan Portsmouth, waar hij wel regelmatig optrad in de Premier League. Op woensdag keerde Rekik terug in Nederland voor het oefenduel tussen Oranje onder 19 en PEC Zwolle (2-1 nederlaag). “Ik heb zeven jaar met Anass Achahbar, Nathan Aké, Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena gespeeld. Het voelde goed om weer met ze samen te spelen”, gaf hij na afloop aan.

Rekik wacht geduldig op zijn kans in Manchester. “Of ik te vroeg naar het buitenland vertrok?”, herhaalde hij een vraag van ELFvoetbal. “Ik ben beter geworden en overtuigd dat ik het eerste kan halen. Het is aan mij om dat te bewijzen”, kondigde hij strijdvaardig aan. “We trainen bij City elke dag, dat deed ik niet bij Feyenoord.”

Bron: soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login