Nieuws

Reizen met RET op wedstrijddagen gratis voor Feyenoord-supporters

on

Feyenoord-supporters kunnen vanaf maandag (vandaag) drie uur voor en na de thuiswedstrijden van Feyenoord gratis reizen in alle tram- en buslijnen van de RET. Dit is één van de afspraken uit het partnershipcontract dat de directies van Feyenoord en RET maandag officieel hebben getekend. Het gratis vervoer is geldig op vertoon van een seizoen- of wedstrijdkaart, in alle RET tram- en buslijnen.

Het bereikbaar houden van De Kuip is al ruim 75 jaar een gezamenlijke taak voor Feyenoord en RET. Door een nauwere samenwerking stimuleren beide partijen het gebruik van het openbaar vervoer naar De Kuip. ‘Wij willen ons vervoer steeds beter afstemmen op specifieke situaties en behoeften. Deze intensievere samenwerking met Feyenoord lag daarom voor de hand. Het partnership is ook in het belang van de RET, want het massale zwartrijden behoort hiermee tot het verleden. De reis is al betaald voor deze supporters’, aldus Pedro Peters, algemeen directeur RET.

Feyenoord-directeur Gudde is blij met de uitbreiding van de samenwerking: ‘Doordat supporters voortaan gratis naar de wedstrijden kunnen reizen, wordt het voor nog meer mensen aantrekkelijk de tram te nemen. Want het is voor de meeste mensen voortaan dus behalve de snelste ook de goedkoopste manier om het stadion te bereiken. Een prima zaak voor onze trouwe achterban.’

De samenwerking behelst meer dan het aanbieden van gratis OV voor- en na de thuiswedstrijden. Gezamenlijk dragen beide partijen de verbondenheid met de regio uit. Zo heeft Feyenoord zich verbonden aan de Aardig Onderweg Awards door de inzet van Gerard Meijer als ambassadeur en worden elkaars communicatiekanalen intensiever ingezet.

Gedurende de tram- of busrit kunnen reizigers binnenkort op beeldschermen in de voertuigen en op de stations ook geregeld uitingen van Feyenoord verwachten en zullen uitzendingen van Feyenoord TV te zien zijn.

Reizen met Feyenoord toegangskaart
Het gratis vervoer is geldig op vertoon van een seizoen- of wedstrijdkaart, in alle RET tram- en buslijnen, drie uur voor en na de thuiswedstrijden van Feyenoord inclusief de vriendschappelijke thuiswedstrijden, de wedstrijden om de KNVB beker en thuiswedstrijden van Feyenoord in de UEFA competities. Het openbaar vervoer is niet gratis bij een finale in de KNVB-beker. Ook bij de wedstrijden van Nederlands elftal is deze regeling niet van toepassing.

Het vervoer is alleen gratis in tram en bus, omdat de meeste reizigers met de tram komen en De Kuip niet bereikbaar is per metro. Bovendien kunnen de metropoortjes alleen geopend kunnen worden met een OV-chipkaart.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login