Nieuws

REINIER KREIJERMAAT (82) OVERLEDEN

on

Feyenoord heeft met droefenis kennis genomen van het overlijden van Reinier Kreijermaat. De voormalig speler van Feyenoord overleed maandagavond op 82-jarige leeftijd.

Reinier ‘Beertje’ ’Kreijermaat maakte tussen 1959 en 1967 deel uit van een zeer succesvol eerste elftal van Feyenoord, waarmee hij drie keer landskampioen werd en eenmaal de KNVB beker won. Zijn bijnaam ‘Beertje’ dankte hij aan verslaggever Bert Corporaal van Het Vrije Volk, die Kreijermaat deze naam gaf vanwege zijn geblokte postuur en stevige manier van voetballen.

Kreijermaat was in zijn gloriejaren de man van de befaamde bloktackle. Uit zijn gespierde bovenbenen kon Kreijermaat een verwoestend schot loslaten, zoals in 1963 tegen het grote Stade de Reims. Dankzij zijn pegel won Feyenoord dat Europacup-duel met 0-1, waarmee het een grote stap zette richting de latere halve finale tegen Benfica. Met name de return in Lissabon staat bij veel supporters nog op het netvlies, toen de ploeg voor het eerst massaal achterna werd gereisd door het Legioen. Onlangs deed Kreijermaat de reis nog eens over met oud-ploeggenoot en vriend Eddy Pieters Graafland. De tweedaagse trip maakten zij samen met een crew van het tv-programma Andere Tijden Sport. Samen herbeleefden ze de legendarische Europacupwedstrijd uit 1963 tegen Benfica en alles eromheen.

Na zijn actieve carrière pakte Kreijermaat tijdelijk zijn oude beroep weer op (monteur bij een busonderneming) en was trainer in het amateurvoetbal bij onder meer Bolnes, Dubbeldam en Overmaas. Ook bleef hij trouw alle thuiswedstrijden van Feyenoord bezoeken.

Verrassingsfeest voor 80ste verjaardag

Ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag in april 2015 werd Reinier Kraaijermaat verrast met een bijzonder feest. Onder meer zijn voormalig ploeggenoten en toenmalig Feyenoord-directeur Eric Gudde waren aanwezig op het verassingsfeest in Capelle aan den IJssel. Tot zijn grote verbazing werd Kreijermaat enkele dagen voor zijn verjaardag ‘s avonds thuis opgehaald met de spelersbus van Feyenoord. Daarin trof hij vele van zijn voormalige ploeggenoten onder wie Henk Schouten, Eddy Pieters-Graafland, Joop van Daele en Piet Romeijn. Aangekomen op de feestlocatie, waar een groots feest volgde, hadden zich ook nog vele vrienden, familieleden en bekenden van Kreijermaat verzameld.

Feyenoord wenst alle nabestaanden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login