Nieuws

Regen van knuffels in de Kuip voor kinderen Sophia Kinderziekenhuis

on

Het voetbalveld van de Kuip is voor en tijdens de stadsderby tussen Feyenoord en Excelsior bezaaid met honderden knuffels. Feyenoord- en Excelsiorsupporters gooiden de knuffels vanuit het balkon van het stadion om patiëntjes uit het Sophia Kinderziekenhuis op te vrolijken.

Vlak voor aanvang van de wedstrijd gooiden de Feyenoordsupporters de knuffels naar de 900 patiëntjes. De kinderen zitten samen met hun ouders verdeeld over drie vakken in het Feyenoordstadion. De knuffelregen ging gepaard, “You never walk alone”, het geuzenlied van de club.

Tijdens de negentiende minuut van de derby, vlak na het doelpunt van spits Robin van Persie, was het de beurt aan de supporters van Excelsior. Ook zij gooiden massaal knuffels naar beneden vanaf het balkon. De actie werd door het hele stadion met luid gejuich ontvangen.

De meegebrachte knuffeldieren komen waarschijnlijk niet bij zieke patiëntjes in het Sophia terecht. Volgens de verklaring van Feyenoord zou het massaal naar het ziekenhuis brengen van knuffels grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Voor de ingezamelde knuffels die op het veld terecht komen, wordt nadien een andere bestemming gezocht.

Directeur Jan de Jong vindt echter dat het gebaar het belangrijkste is. ,, Alle mensen in De Kuip kunnen door een knuffel te gooien laten zien dat ze meeleven met de patiëntjes van het ziekenhuis waar Feyenoord zich nu al vijftien jaar voor inspant en waar zowel de club als haar aanhang een zeer warme band mee hebben.”

Bron: Ad.nl

Foto: Ad.nl