Nieuws

Red de Kuip hoopt op nieuwe kans

on

 

Terwijl een definitief besluit over het BAM-plan rondom de vernieuwbouw van de Kuip nog moet vallen, komt Red de Kuip alvast met een alternatief. De stichting heeft enkele aanpassingen gedaan aan de plannen waarmee Red de Kuip het vorig jaar nog aflegde tegen BAM. 

Deze maand moet blijken of het plan van BAM haalbaar is. Erwin Eekelaar van Red de Kuip hoopt dat de raden van commissarrissen van het stadion en de betaald voetbalorganisatie (bvo) besluiten niet met BAM verder te gaan. Vooruitlopend daarop heeft de stichting het plan waarmee het in mei vorig jaar meedeed, naar eigen zeggen, verbeterd. 

”Het dak is nu helemaal verduisterd, er is toegang voor de vrachtwagens, er is een inklapbare tribune aan de korte zijde voor de opbouw van een podium, er zit veldafdekking geïntegreerd in het dak en we hebben de mantel helemaal wind- en waterdicht gemaakt, ook bij de omlopen voor de normale supporters”, somt Eekelaar de aanvullingen op het oorspronkelijke plan op. 

Red de Kuip zegt met de plannen binnen de door Feyenoord gewenste 200 miljoen euro te blijven, maar de vraag is of de plannen van Red de Kuip überhaupt nog aan de orde komen. ”Eerst moet er een beslissing worden genomen over BAM,” beseft ook Eekelaar. ”Wij vragen ook niet: stop met BAM. We vragen om een time-out van twee maanden. Wij zijn helemaal klaar en we kunnen in twee maanden zorgen dat er een handtekening van de bouwer is die ook echt die 200 miljoen euro waarmaakt. Dus houd de concurrentie even scherp en neem twee maanden de tijd om ons plan te beoordelen.”

Bron: Rijnmond.nl

Foto: Rijnmond.nl
You must be logged in to post a comment Login