Nieuws

‘Red de Kuip’ hoopt op eerlijke kans

on

 Feyenoord moet na het debacle met bouwer BAM nu vol gaan voor nieuwbouw. Dat zegt architect Roberto Meyer, die destijds de SuperKuip van VolkerWessels ontwierp. ,,Verbouwen is niet haalbaar, dat is nu wel bewezen,” zegt hij.

Volgens hem zitten de leden van het consortium rond VolkerWessels binnenkort weer om de tafel om een mogelijke come-back  in Rotterdam-Zuid te bespreken. De SuperKuip – nieuwbouw op de plek van het huidige stadion – viel een jaar geleden af als optie. Feyenoord koos voor BAM en daarmee voor het moderniseren van het bestaande monument. 

Meyer: ,,We hebben destijds de mogelijkheid van renoveren uitgebreid onderzocht. Is dat een haalbare kaart? Wordt het een gebouw dat kan functioneren, logistiek in orde is, en – heel belangrijk – onder de streep voor Feyenoord geld oplevert? Nee dus. Ik hoop nu dat de emotie terzijde wordt geschoven, en de ratio overwint.” 

Ofschoon het projectteam na het verliezen van de strijd vorig jaar niet is doorgegaan, wil de architect graag weer met Feyenoord in gesprek. ,,We hopen weer in beeld te komen en de opdracht te krijgen. Om samen met alle betrokken een topstadion te maken dat Feyenoord verdient.” 

Eerlijke kans 
Ook Red de Kuip hoopt – nu BAM is gesneuveld – een nieuwe kans te krijgen. De initiatiefgroep heeft zijn plan (70.000 stoeltjes, schuifdak, maximaal 200 miljoen euro kosten) afgelopen maandag gepresenteerd.  ,,We hopen dat Feyenoord nu een stap in onze richting maakt. Ze hoeven helemaal niet 2 tot 5 jaar te wachten. We hopen op een eerlijke kans en horen dat ook om ons heen: maak het waar,” zegt woordvoerder Erwin Eekelaar.

De Rotterdamse architect Erick van Egeraat, destijds ook in de running met een plan, hoopt eveneens te mogen aanschuiven bij een team dat zich gaat buigen over de toekomst van Zuid ‘en de Kuip in het bijzonder’. Zijn mening is dat de gemeente Rotterdam eerst een gebiedsontwikkeling op papier moet zetten, waarvan het stadion dan onderdeel uitmaakt. 


,,Dit gebied kan een enorme impuls krijgen, onder meer door er retail in onder te brengen, parkeervoorzieningen, kantoren en woongebouwen. Hoe mooi zou het zijn om hier te wonen? Al die ontwikkelingen moeten elkaar versterken. Daar heb je goede mensen voor nodig om daar over na te denken, en ik zou daar graag bij zitten. Laat het nu eindelijk eens een serieus, professioneel dossier worden in Rotterdam.”

Bron: Ad.nlYou must be logged in to post a comment Login