Nieuws

‘Red de Kuip’ heeft stadionplan verder uitgewerkt

on

Het verbouwde Feyenoord-stadion van de stichting Red de Kuip kan 70.000 supporters herbergen. De voetbaltempel op Zuid kost dan 145 miljoen euro. Steun van de stad is niet nodig.

De initiatiefnemers presenteerden hun aangepaste plan gisteren aan de Kuip-trojka, die alle plannen voor een nieuw of gerenoveerd stadion onderzoekt. ‘We hebben op verzoek van Feyenoord ons voorstel verder uitgewerkt. Door het verlengen van de nieuwe, derde ring kunnen we die 70.000 mensen kwijt,’ zegt woordvoerder Erwin Eekelaar.

Een afsluitbaar dak op ‘Red de Kuip’ wordt afgeraden. ‘Het kán wel, maar dat vraagt dan een investering van zo’n 40 miljoen euro méér. Dat verdien je niet terug met voetbal alleen. Dan zul je extra evenementen moeten aantrekken.’

Behalve de al bestaande partners als bouwer Besix, ingenieursbureau IOB en hijs- en takelgigant Mammoet heeft zich nu ook adviesbureau Hypercube bij dit gezelschap gevoegd. Dit heeft becijferd dat de 145 miljoen op eigen kracht op tafel te leggen is.

Directeur Pieter Nieuwenhuis: ‘We willen 30 procent eigen geld inbrengen. Dat is de buffer waarmee we makkelijker bij de banken geld kunnen lenen. Dat we goedkoper zijn dan de rest, werkt in ons voordeel.’

Red de Kuip denkt de klus in 14 à 16 maanden te kunnen klaren. Daarbij wordt een derde ring op de bestaande constructie gezet en een ‘schil’ rond het monument gebouwd. Daarin komen alle voorzieningen. Bij het stadion komt een parkeerplaats voor 3000 auto’s.

Volgens Eekelaar kan de omzet van de voetbalclub omhoog naar 93 miljoen euro. ‘Dat is beschikbaar voor spelers én het optimaliseren van de organisatie.’ Hypercube heeft berekend dat Feyenoord zo vier keer in de tien jaar kampioen kan worden.

Bron: Ad.nl

20140213-092602.jpg

You must be logged in to post a comment Login