Nieuws

Ramsteijn: “Ik kijk niet ver in de toekomst”

on

Niet zo heel lang geleden werd Kaj Ramsteijn een prachtige toekomst bij Feyenoord voorspeld. Maar na een zware knieblessure vecht de verdediger nu met VVV tegen degradatie, terwijl een hoop van zijn ex-ploeggenoten Oranje haalden. ,,Ik heb tenminste Feyenoord 1 gehaald, wat altijd mijn droom was,” relativeert Ramsteijn.
Kaj Ramsteijn is een nuchtere jongen. Dus als liefst zeven van zijn voormalige ploeggenoten bij Feyenoord zich voorbereiden op Oranje-interlands en hij ondertussen met VVV strijdt tegen degradatie, is er van enige afgunst geen sprake: ,,Ik denk dan niet: daar had ik kunnen staan,” zegt Ramsteijn. ,,Die jongens hebben stappen gemaakt. Stappen die ik door mijn blessure niet heb kunnen maken. En we zullen ook nooit weten of ik zo ver was gekomen als ik wél fit was gebleven.”

De pas net als basisspeler doorgebroken Ramsteijn (23) leek een prachtige toekomst in de Kuip te hebben, totdat op 25 september 2011 zijn kruisband afscheurde. Waar Feyenoord vervolgens terug naar de top sloop, zag de verdediger lijdzaam toe hoe anderen zijn plekje op prima wijze overnamen. Toen hij na negen maanden eindelijk weer fit was, bleek het onmogelijk terug te keren in het inmiddels swingende Feyenoord 1.

,,Ik ben niet achterlijk,” zegt Ramsteijn. ,,Toen ik terugkwam, had Feyenoord net Joris Mathijsen gehaald, een international. En er waren twee jongens die op mijn plek in het veld ook international waren geworden. Dus dan weet je dat je achteraan aan moet sluiten. Frustrerend? Nee, ik ben niet iemand die lang in een frustratie blijft hangen. Ik heb negen maanden de tijd gehad me op de nieuwe situatie in te stellen.”

Hoe gek het wellicht ook klinkt, Ramsteijn ziet zelfs een positieve kant: ,,Je kunt zo’n blessure op nog jongere leeftijd oplopen, als je niet in het betaald voetbal hebt gespeeld. Dan ben je nóg verder van huis. Ik heb uiteindelijk wel Feyenoord 1 gehaald, wat altijd mijn droom was. Natuurlijk baal ik van hoe het is gelopen, want ik kwam op het ideale moment binnen. Daarna is de ploeg gaan groeien. Graag had ik deel uitgemaakt van het huidige succes. Wie weet hoe het dan allemaal was gelopen. Alleen zullen we dat nooit
weten.”

Om wedstrijden op het hoogste niveau te blijven spelen, besloot Ramsteijn zich in de winter te laten verhuren aan degradatiekandidaat VVV. ,,Voor mij is dit wel goed, want bij VVV leer je wat knokken is. Vaker heb je de bal niet dan wel. Omdat je meestal tot je eigen zestien wordt teruggedrongen, zijn er veel verdedigende momenten. Voor een verdedigend ingestelde speler als ik is dat erg leerzaam.”

Anders dan bij Feyenoord speelt Ramsteijn in Venlo niet in de laatste linie, maar als controlerende middenvelder. ,,Mijn normale plek is centrale verdediger, maar bij Excelsior heb ik ook wel eens op het middenveld gespeeld. Bij Feyenoord heb ik zelfs linksback gestaan, ook niet mijn positie. Blijkbaar ben ik multifunctioneel! Ik vind het op het middenveld misschien leuker dan achterin. Maar achterin ben ik wellicht beter.”

Feyenoord heeft zich in elk geval niet bemoeid met de positie waar Ramsteijn in Venlo voetbalt. Komende zomer gaat hij terug naar Rotterdam. In principe. ,,Nee, ik heb geen idee wat de plannen zijn. Daar denk ik nu niet aan. Ik ben niet iemand die ver de toekomst inkijkt,” zegt Ramsteijn, die na zijn blessure als geen ander weet hoe snel een situatie kan veranderen.

Bron: AD.nl

You must be logged in to post a comment Login