Nieuws

Raadsleden praten met tegenstanders nieuw Feyenoord-stadion

on

Hoe moet het toch met het nieuwe stadion van Feyenoord? Die vraag zorgt al lange tijd voor hoofdpijn en verdeeldheid binnen de voetbalclub en bij supporters. Ook de rest van het gebied moet profiteren van een eventueel nieuw stadion. Maar is de bouw van zo’n duur complex wel nodig om Rotterdam-Zuid te helpen ontwikkelen? Een groep van vier bezorgde Feyenoord-supporters denkt van niet en besprak haar plannen en hersenspinsels met een aantal raadsleden ter voorbereiding op de raadsvergadering van donderdag waarin het Masterplan Feyenoord City aan bod komt.

De Feyenoord-fans denken dat het gebied op Zuid geen nieuwe voetbaltempel nodig heeft om te groeien. ‘In 2016 werd het nieuwe stadion gepresenteerd als aanjager voor gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Nu, drie jaar later, zijn de eerste ontwikkelingen in het gebied al zichtbaar, zonder dat het nieuwe stadion daar aan heeft bijgedragen’, schrijven de bezorgde supporters in een presentatie. Zij zien meer heil in de bouw van drieduizend nieuwe woningen, sportvoorzieningen en groenstructuren in plaats van een nieuw voetbalcomplex.  

Volgens de actiegroep loopt de gemeente minder risico op lange en korte termijn als er geen nieuw stadion verrijst. Bovendien verwacht zij dat er tientallen miljoenen euro’s vrijkomen om te besteden aan andere belangrijke investeringen als onderwijs, zorg en duurzaamheid. 

De supporters zijn ook bang dat de bouw van het nieuwe stadion de financiële strop van hun geliefde club betekent. “We zijn van mening dat Feyenoord beter af is met modernisering van de Kuip”, zegt een van de fans tegen Rijnmond.

Het viertal Feyenoord-supporters sprak met Verheij (VVD), De Roon (D66), Van Dijk (ChristenUnie) en Lewis (GroenLinks).

Meer informatie over de ideeën van deze actiegroep vind je op de website Stadion op Zuid.

.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login